Tai Chi

Algemene Informatie

Tai Chi is een uit China afkomstige vorm van bewegen en mediteren tegelijk. De bewegingen bestaan uit vaste vormen, die langzaam, vloeiend en heel geconcentreerd worden uitgevoerd. Het doel van de bewegingen is om het lichaam volledig te ontspannen, zodat de ch'i, de innerlijke levensenergie, door het lichaam kan stromen. Mediteren is de geest tot rust brengen. Dit kan op verschillende manieren. Tai Chi is één zo'n manier. Ook hier ligt de nadruk op het vrij laten stromen van de levensenergie. Op deze manier kan Tai Chi bijdragen aan een gezonder en bewuster leven.

Tai Chi

De Tai Chi-lessen van onze sportschool zijn een combinatie van de Tai Chi-bewegingen aangevuld met Chi-Qung en meditatieve ademhaling.

Tweemaal per jaar starten er nieuwe beginnersgroepen Tai Chi. Wie geïnteresseerd is kan zich op een wachtlijst laten plaatsen en wordt te zijner tijd op de hoogte gebracht.

Bij het beoefenen van tai chi is geen speciale kleding vereist. Draag gemakkelijk zittende kleding en zaalschoenen waar niet mee is buiten gelopen.