Karate

Algemene Informatie

Kyokushin karate wordt ook wel "the strongest karate" genoemd. Deze vorm van karate is in de jaren 50 opgericht door de legendarische Masutatsu Oyama, die de sterkste elementen van andere vechtstijlen heeft gecombineerd in het Kyokushin karate.

Het uitgangspunt van de van de training is de kihon (basistechnieken). Dit is een vast onderdeel van elke les. Een goede beheersing van de basistechnieken is een eerste vereiste voor goede karateresultaten. Vanuit de kihon wordt gewerkt aan kata en kumite. Een kata is een schijngevecht in een voorgeschreven vorm, waarin de basistechnieken tot uitdrukking komen. Kumite is het vrije gevecht met een tegenstander. Al deze aspecten van karate krijgen evenveel aandacht tijdens de trainingen, afgewisseld met een gedegen conditietraining.

Karate

Het Kyokushinkarate heeft, zoals vele budosporten, een hiėrarchische structuur. De nieuwelingen beginnen met een witte band. Door middel van examens die een aantal maal per jaar plaatsvinden kan een hogere band verdiend worden. Examens tot en met de bruine band worden in de sportschool zelf afgenomen. Daarna zal men bondsexamens moeten afleggen om hogerop te komen.

De karatelessen worden gegeven onder verantwoording van Shihan Thomas, 7e dan. Hij wordt daarin bijgestaan door sempais (zwarte en bruine banders) die allen door hem zelf zijn opgeleid.

Kyokushin karate kan binnen onze sportschool zowel recreatief als op wedstrijdniveau worden beoefend. 

Karate