Nieuws en mededelingen

:: Verslag Papendal29-07-2010

Hoi, ik ben Jari, net 13 jaar en train in Maassluis.
Ik ben dit jaar voor het eerst naar het zomerkamp in Papendal mee geweest. Ik had al van velen gehoord dat dit een heel zwaar kamp is, maar ik wilde er toch graag
heen. Het karate vind ik erg leuk en daar kan je alleen maar meer trainen en beter worden.
Toen ik daar maandag naar toe ging was ik best wel zenuwachtig. We moesten ons daar melden in de ochtend en toen ik daar aan kwam werd ik gelijk al geholpen door sempai Aladin. Tijdens het melden kreeg je een boekje waar in stond wat je allemaal ging doen en daar schrok ik toch wel van. Ik lag samen op een kamer met Aladin en dit was toch wel fijn. Hij was al vaker geweest en wist al een beetje te
vertellen wat ik kon verwachten.
Maandagmiddag de eerste training. Die was echt heel erg zwaar. Toen ik met die training bezig was dacht ik echt dat ik dood ging. Na die training werd me verteld dat dit een van de zwaarste trainingen was, daar was ik wel blij mee. Toen gingen we avondeten. Ik zat aan een tafel met sempai Victor, sempai Aladin, sempai Fabian, sempai Dirk en sempai Bianca. Dat was echt heel erg gezellig en toen begon ik het zeg maar leuk te vinden.
Woensdag vond ik ook een hele gave dag. We moesten vroeg opstaan en gelijk trainen. Dat was wel een leuke training (niet zo heel zwaar). Toen gingen we ontbijten en dat was ook weer heel gezellig. Daarna moesten we natuurlijk weer trainen. Dit vond ik gewoon een normale training. We deden gewoon de warming-up die we ook in de zaal doen in Maassluis en nog wat extra. We gingen lunchen (oh tussen door, het eten is heerlijk daar). We praten en lachen wat met z'n allen en dan gaat de tijd best wel snel. En toen hadden we weer de middagtraining. Deze keer was de training echt heel erg leuk, we gingen hardlopen naar een veldje om de warming-up te doen, toen gingen we naar een ander veldje hardlopen daar gingen we kata's lopen en gingen ze ons leren waar kata's voor dienen. We gingen naar het laatste veldje lopen en daar kregen we les van Filho, die leerde ons hele gave dingen. Dat vond ik echt super gaaf, dat blijf ik maar oefenen.
Donderdag, de ochtend was weer eigenlijk het zelfde en de middagtraining was sparren in de zaal. Dat vond ik heel gaaf, alhoewel ik zelf iets langer wou sparren maar alsnog, heel gaaf. Na de avondtraining hadden we een nachtraining (op dinsdag hadden we ook een nachtraining gehad) en daar had ik dus echt geen zin in. We moesten verzamelen bij de ingang, maar in plaats van nachtraining was het examenuitreiking en dat was een grote opluchting want iedereen van sportschool Thomas  is geslaagd: sempai Victor 3e dan (sensei), sempai Fabian 3e dan (sensei), sempai Dirk 3e dan (sensei) en degene die mij het meest heeft geholpen, sempai Aladin, 2e dan.
Vrijdagochtend was de afsluiting. We hadden nog een ontbijt en om 10.00 uur kon iedereen naar huis. Sommigen waren te laat voor het ontbijt want die hadden zich verslapen. . .
Ik vond het een heel leuke week. Het is veel trainen maar, echt waar jongens, heel erg gezellig ook (kijk maar naar de foto's op de site), en je leert er veel van, dus een leuke ervaring. Volgend jaar weer! 


Jari Buijnink.

« terug