Nieuws en mededelingen

:: NK Kyokushin karate08-03-2009

Op zondag 8 maart vonden in Papendrecht twee nationaal kampioenschappen plaats. Het Open NK Kyokushinkarate en het NK Kyokushinkarate voor kyu-graden (groene en bruine banders).
Onze sportschool was met 6 vechters naar het NK afgevaardigd.

Bart van der Drift en Laura van Vliet namen deel aan het NK voor kyu-graden.
Helaas kwam Bart niet door de voorrondes heen. Laura wist zich een plaats in de finale te bemachtigen. Deze partij heeft ze niet kunnen winnen, maar leverde haar wel een mooie 2e plaats op.

Aan het Open NK namen Joyce Huisken, Alaa-Eddine Mhamdi, Joey Plass en Victor Teixeira deel.
Joyce kwam direct tegen een taaie Poolse en moest in haar de meerdere erkennen. Ook Joey, die in de middengewichtsklasse vocht, haalde geen winst in zijn eerste partij.
Alaa-Eddine vocht zich wel bij de middengewichten door de voorrondes heen. Uiteindelijk kwam hij terecht in de partij voor de 3e of 4e plaats, welke hij won.
Victor vocht in de lichtgewichtklasse. Hij liet daar alle tegenstanders achter zich liggen en won, schijnbaar moeiteloos, met fraai karate alle partijen. In de finale kwam hij tegen zijn geduchte Poolse tegenstander, waarmee hij al op eerdere toernooien de finale partij had gevochten. Ook dit jaar bleek Victor de betere karateka en won hij dit NK.

Bij de prijsuitreiking kregen Laura, Alaa-eddine en Victor hun welverdiende bekers. Voor Victor waren er nog twee extra prijzen. Hij won ook de prijs voor beste tamesi wari (meeste planken gebroken) en de prijs voor "best performance", dus voor de best geleverde prestatie op dit toernooi.

Iedereen van harte gefeliciteerd met de prestaties!

« terug