Nieuws en mededelingen

:: NK Kendo Teams en kyu's15-06-2009

Zondag 7 juni werden in Vlaardingen het NK Kyu en het NK Teams gehouden.
 
In de afdeling Kyu deden van Sportschool Thomas vier leden mee: Alex de Vos, Mieke Koot, Dennis van den Broek en Mark van Rijn.
Alle vier hebben zij zich kranig geweerd in de poule-wedstrijden en er zijn zeker mooie punten gescoord (hoewel ze niet altijd gewaardeerd werden)! Het niveau van ieders Kendo was zeker goed te noemen.
 
Mieke was de enige die in haar poule tweede wist te worden en dus door ging naar de afvalrondes. Daar verloor ze helaas haar partij op een wat dubieuze manier. Hoewel zij degene was die het tweede punt van de wedstrijd had moeten krijgen in onze ogen, besloten de scheidsrechters anders en gaven het punt aan haar tegenstander. Ondanks alles heeft ze goed Kendo laten zien en kan ze trots zijn op haar prestatie.
Kiran Mertopawiro van Kendo Kai Suzuki, die regelmatig met ons mee traint, is uiteindelijk tweede geworden!

's Middags was het tijd voor het NK Teams. Van Sportschool Thomas deed Daniel mee in het team van Kendo Kai Suzuki.
Het team bestond uit Zita Belavari, Kiran Mertopawiro, Daniel den Ouden, Giorgio Bachtsevanidis en Alphons Metselaar.
In de poules werden de meeste wedstrijden overtuigend gewonnen. De eerste wedstrijden tegen Kendo Kai Higashi wisten Kiran, Daniel en Giorgio hun partijen met 2-0 te winnen. Zita wist haar tegenstander op 0-0 te houden en Alphons verloor helaas zijn wedstrijd met 0-1.
De tweede wedstrijden tegen Rokushikan werden door iedereen met 2-0 gewonnen, hoewel Kiran helaas geen tegenstander had.
 
De eerste afvalronde was tegen het team van Fumetsu. Zita en Kiran verloren hun wedstrijden beiden met 0-2 tegen respectievelijk Seekee Chung en Werner Karnadi. Hierna wisten Daniel en Giorgio beiden hun wedstrijden met 2-0 te winnen tegen respectievelijk Drazen Lisica en Frank Grune. Met een gelijke score ging Alphons de laatste wedstrijd in tegen Joeri vd Burgh. Daarin kreeg hij helaas vlak voor het einde van de wedstrijd een punt tegen zich gescoord.
 
Het team is uiteindelijk 3e geworden en Daniel kreeg voor zijn prestatie de fighting spirit prijs!

Al met al was het een geslaagde dag waarop iedereen zich van zijn beste kant heeft laten zien. Wellicht kunnen we volgend jaar met een nog grotere afvaardiging deelnemen!
 
Osu,
Daniel den Ouden

« terug