Nieuws en mededelingen

:: Verslag vriendschappelijke wedstrijden Kendo25-11-2010

Zaterdag 13 november 2010 was het precies 10 jaar geleden dat Kendo Kai Suzuki uit Den Haag was opgericht. Om dit heugelijke feit te vieren waren alle bevriende dojo’s van de club uitgenodigd. Sportschool Thomas was een van de genodigden. Dit door de vriendschappelijke samenwerking van de beide clubs sinds vele jaren.
De andere dojo’s waren Shin Nakada eveneens uit Den Haag en de dojo van de Universiteit Mainz (Duitsland). Er waren in totaal 48 deelnemers aanwezig hetgeen voor Kendo evenementen een zeer ruime opkomst is. De dag begon met een lichte gezamenlijke training en na een feestelijke pauze werd een aanvang gemaakt met het toernooi.

De teams waren samengesteld uit mensen van verschillende niveaus: van prille beginners tot oude veteranen. De samenstelling was zodanig dat de directe tegenstanders ongeveer hetzelfde niveau hadden. Dat dit garant kan staan voor spanning en sensatie was die middag goed te zien. De teams werden ter plekke samengesteld en zo kon het dus voorkomen dat mensen van dezelfde dojo elkaar in alle ernst te lijf gingen in goede harmonie zoals de Budo-traditie dat voorschrijft.

De aanwezigheidslijst van Sportschool Thomas was zeer uitgebreid en de leden waren dus ruim vertegenwoordigd in de verschillende teams. Dat was te merken in de prijzen die met veel zweet en emotie zijn behaald. Juanita Seelen bleef met haar team tot het bittere einde knokken maar behaalde een eervolle tweede prijs.  Frank van den Burg en Marjan van der Arend moesten na enkele bloedstollende partijen genoegen nemen met een 3e prijs. 

De finale werd uitgevochten door de twee teams met de dojoleiders van Kendo Kai Suzuki en Sportschool Thomas als leden. Het was een spannende strijd die pas op het allerlaatste moment werd beslist door de Taisho’s (Team Captains) van de beide teams. Het team 3 met dojoleider Egberth Thomas, Mark van Rijn en Gordon Page had net wat meer kwaliteit in huis op die dag. Zij mochten na afloop de 1e prijs in ontvangst nemen.

Na een feestelijk diner bij een toepasselijk Japans restaurant konden de dojoleden uit Vlaardingen terug kijken op een geslaagde dag, dit bezien vanuit een sportief, vriendschappelijk en culinair standpunt.

Alphons Metselaar, kendokai Suzuki

« terug