Nieuws en mededelingen

:: Verslag NK Kendo 200818-11-2008

Zondag 9 november stond het NK kendo op het programma. Naast het reguliere NK voor volwassenen, waren er 's morgens ook jeugdkampioenschappen en voor het eerst dameskampioenschappen. Namens sportschool Thomas deden Mieke, Alex en Daniel mee.
De dag begon vroeg en samen met de twee dames van Kendo Kai Suzuki vertrokken Alex en ik richting Zwolle. Mieke zou op eigen gelegenheid reizen. Eenmaal in Zwolle kwamen we Mieke en de overige Suzuki's tegen. De sfeer was licht gespannen maar desondanks was het erg gezellig.

's Morgens werden de jeugd- en dameskampioenschappen gehouden op twee shiai jo. Dit was de eerste keer dat er een dames toernooi georganiseerd werd en met 14 deelneemsters was het zeker een succes te noemen.
Mieke was ingedeeld in een poule van vier personen, waaronder twee dames van het nederlands team. Ze zat in poule 1 en moest direct twee partijen vechten, tegen de twee teamleden. Hoewel ze beide partijen niet heeft kunnen winnen, heeft ze goed kendo laten zien. Na een aantal andere partijen binnen de poule, moest ze nog een partij vechten, welke ze glansrijk heeft gewonnen met twee mooie ippon en binnen een minuut! Een geweldige prestatie voor haar eerste wedstrijd!

Na een korte lunchpauze (bedankt voor de sushi Suzuki-sensei!) was het de beurt aan Alex en mij.
Alex was ingedeeld in een poule van drie personen en heeft zijn twee wedstrijden helaas niet kunnen winnen. Desondanks was het een goede ervaring voor hem en ik verwacht dan
ook dat hij volgend jaar zeker de poule-rondes uit zal komen.

Ik had iets meer geluk. In die poule kon ik de eerste wedstrijd winnen. De tweede wedstrijd verloor ik met 2-0 en daardoor werd ik tweede in de poule en was ik door naar de volgende ronde.
In de volgende ronde, 16e-finale, trof ik een sterke tegenstander en kwam al snel op 1-0 achterstand te staan. Hierna wist ik gelukkig de rust te herpakken en de partij toch nog om te draaien en heb ik uiteindelijk met 2-1 gewonnen.
De ronde hierna, 8e-finale, was tegen een sterke dame uit het Nederlands team, waar Mieke toevallig ook tegen gevochten had in het dames toernooi. Ik heb de partij uiteindelijk met 2-0 gewonnen, het eerste punt omdat ze twee keer buiten het veld kwam, het tweede
door een sterke do.
De kwartfinale was tegen een sterke tegenstander waar ik het erg moeilijk mee had. In een actieve, snelle partij, waarin slagen elkaar snel afwisselden bleek mijn tegenstander te sterk. Deze partij heb ik helaas verloren met 2-0.

Al met al was het een erg geslaagde dag en ik denk dat iedereen tevreden terug kan kijken. Ik hoop dan ook dat er de volgende keer net zo veel, zo niet meer, animo is om mee te doen.

Osu,
Daniel den Ouden

« terug