Nieuws en mededelingen

:: NK Kyokushinkarate 10-06-2018

Verslag van coach Otbert Offerman:

De dag begon vroeg. We verzamelden allemaal bij de sportschool in Vlaardingen.
Nadat iedereen zich had gemeld bij de Sensei en Sempai begon onze reis naar het Nederlands kampioenschap in Almere. Dit NK is bijzonder, omdat hier alle Kyokushinbonden aan deelnemen.

Aangekomen in Almere moesten de deelnemers zich aanmelden en nawegen. Iedereen zat op zijn gewicht en was het wachten tot wij de startsignaal kregen om te beginnen.

Angel Nanhoe mocht als eerste de mat op. Zij moest haar 1e partij tegen een ervaren vechter. Helaas won de tegenstander. Haar 2e partij won Angel op waza-ari (halve punt) en uiteindelijk behaalde zij de 3e plaats.

Szymon Najdek volgde snel erna. Szymon wist zijn beide partijen voortijdig af te maken door ippon (een vol punt) te scoren. Hij behaalde de 1e plaats en is Nederlands kampioen.

Ivan Alkaisy zat in een zwaardere poule. Zijn tegenstanders waren een stuk groter dan hij. Zijn 1e partij heeft hij in de verlenging gewonnen. Helaas verloor hij zijn laatste partij en behaalde hierbij de 4e plaats.

Kacper Najdek vocht zijn 1e partij tegen een ervaren vechter. Hij wist er nog een verlenging uit te halen, maar de scheidsrechters gaven de winst aan zijn tegenstander. 

Lance Gomez vocht tegen een jongen die hij vaker tegen komt op toernooien. Na 2 minuten hard vechten ging de winst naar zijn tegenstander. Lance werd uiteindelijk 2e.

Vijay Nanhoe wist zijn partijen voortijdig af te maken met een ippon en behaalde hierdoor de 1e plaats en is Nederlands kampioen.

Alyssa Bans zat in een zware poule, waar zij de lichtste was. Ondanks het gewichtsverschil stond zij haar mannetje. Helaas verloor zij de 1e partij op scheidsrechtersbeslissing en werd zij uiteindelijk 3e.

Anna van Hooijdonk zat in een poule met ervaren vechters. Haar 1e partij verloor ze op scheidsrechterbeslissing, maar haar volgende partij won zij. Zij behaalde de 3e plaats.

Dit was het laatste toernooi voor het seizoen. Na de zomer staan er weer mooie toernooien op het programma.

« terug