Nieuws en mededelingen

:: Verslag European Cup Goderville14-06-2011

Frankrijk Goderville 22 mei t/m 24 mei 2011

Het begon allemaal op een vroege zaterdagmorgen en iedereen had de kriebels er al flink in zitten. Zodra iedereen op de sportschool was gearriveerd en zijn zaakjes in orde had vertrokken we richting Goderville in Frankrijk. Na een aantal uur rijden stopten we voor de eerste keer om even de benen te strekken en om wat te eten en te drinken. Toen iedereen weer fris en fruitig was stapte iedereen weer in de auto en reden we verder. Toen we na weer ongeveer 2 uur gereden te hebben bij de 2e stop kwamen waren de zenuwen al zo erg dat Otbert nieuwsgierig vroeg of we al bijna in Duitsland aangekomen waren. Nadat we hem duidelijk hadden gemaakt dat we dan een paar honderd kilometer omgereden zouden zijn, stapten we weer in de auto’s en reden we verder tot we zonder problemen aankwamen in Goderville.

Eenmaal aangekomen in Goderville moesten we even buiten wachten en konden we ons gaan wegen. Na het wegen bleef sensei Victor nog voor een coach-bespreking gevolgd door een diner en sensei Dirk voor een korte scheidsrechters-cursus. Gingen de vechters en hun ouders naar het hotel om in te checken en om zich op te frissen voor het diner. Toen iedereen opgefrist en wel was,was sensei Dirk ook net ingechekt en moesten we nog een paar minuutjes wachten voor we in het stadje een restaurant konden zoeken om te gaan eten. Nadat sensei Dirk zich opgefrist had kwam hij ons gelijk even vertellen dat de regels van het toernooi veranderd waren: Vanaf nu zouden vechters vanaf 14 jaar geen helm meer hoeven te dragen en waren voor de poule 14, 15 jaar de toegestane technieken hetzelfde als ze op de toernooien in Nederland zijn. Ook kregen we te horen dat er in de poule 16 t/m 18 jaar helemaal geen bescherming meer werd gedragen en dat de toegestaane technieken hier hetzelfde waren als het voor de volwassenen was op het open NK. Dus de schrik zat er wel een beetje in, maar we lieten ons niet uit het veld slaan en gingen op zoek naar een plek om te eten . We hadden met zijn allen besloten om een restaurant te zoeken waar ze pasta serveerden maar dat viel zwaar tegen. Want de Franse mensen begrepen het hele woord pasta en spagetti niet, dus gingen we op zoek naar een restaurant waar ze vlees verkochten. Zelf dat was leek moeilijker dan gedacht. Overal werd alleen vis geserveerd omdat we verbleven in een plaatsje aan zee, uiteindelijk vonden we een goed restaurant waar we steak op de menu kaart zagen staan en gingen we naar binnen. Nadat we goed gegeten hadden keerden we terug naar het hotel om allemaal vroeg onder de wol te kruipen want de volgende dag zou een heel belangrijke dag worden.

De volgende ochtend moest iedereen vroeg aan het ontbijt omdat we al vroeg aanwezig moesten zijn in de sporthal. Eenmaal aangekomen in de sporthal maakten we allemaal een goede indruk met onze mooie trainingspakken en zochten we een plekje en maakten we ons klaar voor de openingsceremonie die elk moment kon beginnen. Toen moesten alle sportscholen een eigen rij vormen en steeds als de er een sportschool aangekondigd werd in de zaal moest die naar binnen. Toen alle sportscholen aangekondigd waren werd het tijd voor de volksliederen wat natuurlijk een erg officieel moment is voor elk land. Na de volksliederen begonnen ze gelijk met het noemen van de namen die zich klaar moesten maken voor de eerste wedstrijden.

Jari die als eerste van de sportschool begon boekte gelijk veel overwinningen en belandde op die manier in de finale. Zijn finale partij was tegen een ervaren vechter uit Frankrijk die al vaker op grote toernooien had gevochten. Beide waren ze erg aan elkaar gewaagd en maakten ze er een schitterende partij van. Maar na 2 keer een verlening te hebben gehad bleek Jari de sterkste van de twee en stelde daarmee de 1e plaats vast.
Najmedinne won zijn 2 eerste partijen en belandde daarmee in de halve finale tegen de Bulgaarse jeugdkampioen. De wedstrijd ging gelijk op maar door een kenten ichi (strafpunt) verloor Najmedinne de partij en werd daarmee 3e.
Robin die de eerste ronde doorgeloot was werd eveneens 3e nadat ook hij zijn halve finale net aan had verloren op scheidsrechters beslissing.
Otbert die zijn eerste partij won met een hele punt werd jammer genoeg in de 2e ronde uitgeschakeld door een blessure aan zijn schouder waardoor hij niet verder kon vechten.
Stephen die zijn eerste partij tegen een Fransman stond verloor helaas zijn partij omdat hij te veel achteruit vocht en was daarmee gelijk uitgeschakeld.
Robert die zijn eerste partij goed vocht kreeg onterecht een verlenging. Aan het eind van de verlenging had hij 2 vlaggen voor en 2 vlaggen tegen en verloor door beslissing van de hoofdscheidsrechter.
Uiteindelijk waren de resultaten voor de sportschool goed en van de 6 vechters gingen er 3 met een beker weg.

Na de wedstrijden gingen we met zijn allen terug naar het hotel om ons weer op te frissen voor het avondeten. Deze keer was het gelukkig wel wat makkelijker om een restaurant te vinden en vonden we al heel snel een geschikt restaurant, namelijk een echt Frans wokrestaurant. Nadat we lekker gegeten hadden en veel lol hadden gehad gingen we maar eens op zoek naar de Mac Donalds in de buurt om een toetje te halen. Na een lekkere Mac Flurry opgegeten te hebben gingen we met zijn allen terug naar het hotel om te slapen, want iedereen was helemaal op van de lange dag. De volgende dag zaten we weer vroeg aan het ontbijt, want we moesten allemaal weer de auto’s in voor de reis terug naar Nederland. De terugreis was goed verlopen en iedereen was weer veilig thuis aangekomen.

Stephen Tousain

« terug