Nieuws en mededelingen

:: Verslag NK Kendo24-11-2009

Zondag 15 november was het NK kendo voor 18 jaar en ouder, NK dames kendo en NK jeugd kendo in Zwolle. Zoals van zelfsprekend deden ook een aantal van onze kendoka mee, waaronder Daniel, Mieke, Farah en ik. De dag begon al erg vroeg. We hebben ons half 8 voor de dojo verzameld. Maar na een bakje koffie konden we er allemaal weer tegen aan. Helaas waren er toch wat zieken en kon Alex niet mee-doen. Eenmaal in Zwolle aangekomen zijn we eigenlijk de hele dag opgetrokken met de leden van Kendo Kai Suzuki.

Het begon ’s ochtends allemaal met het NK jeugd en het NK dames. Van ons deed alleen Mieke ’s ochtends mee aan het NK dames. Helaas kon Mieke niet door naar de volgende ronde. De dames van Kendo Kai Suzuki hebben wel 2 prijzen in de wacht kunnen slepen. Claire (die ook wel eens bij ons mee traint) had de derde plaats behaald en heeft het echt erg goed gedaan. Zita had de fighting spirit prijs weten te behalen door middel van een goede en felle kiai en goede spirit.

Aan het NK jeugd deed helaas niemand van onze sportschool mee. Maar ook hier hebben de leden van Kendo Kai Suzuki 2 prijzen behaald. Fred jr. heeft de prijs voor fighting spirit gewonnen door ook een goede felle kiai en felle aanvallen. Helaas moest Fred het toch verliezen van zijn broer Rick in de kwartfinale. Rick (die ook regelmatig met ons mee traint) heeft in een bloedstollende finale verloren, maar heeft het toch erg goed gedaan met een tweede prijs.

Na het NK dames en het NK jeugd was het tijd voor de lunch. En met de spirit van de ochtend er nog goed in was het die middag tijd voor het NK 18 jaar en ouder. Ook kwam Egberth ons die middag toejuichen en foto’s maken. Helaas haalde Mieke en ik het niet tot de volgende ronde. Maar gelukkig waren Daniel en Farah wel in staat de volgende ronde te halen. Ze hadden allebei sterke tegenstanders en hebben beiden de kwartfinale niet gehaald. Van Kendo Kai Suzuki waren Kiran, Claire, Zita, Fred door naar de volgende ronde. Maar ook geen van hen heeft de kwartfinale weten te bereiken.

Het was een erg leuke en gezellige, maar toch ook een lange dag. Ik vond het erg geslaagd en doe volgend jaar zeker weer mee. Ik hoop dat de rest ook volgend jaar weer meegaat en meedoet natuurlijk.

Osu!!!

Mark van Rijn

« terug