Nieuws en mededelingen

:: Joyce wint 3e prijs op EK11-05-2014

Joyce Huisken nam zaterdag 10 mei in Volos, Griekenland deel aan het Europees kampioenschap Kyokushinkarate, waar karateka's uit 21 Europese landen de strijd met elkaar aangingen. Voor Joyce een extra bijzonder toernooi, want zij moest haar Europese titel uit 2013 verdedigen.

De andere Europese karateka's in de poule 'dames 65+kg' waren niet van plan haar de winst zomaar te geven. In haar partij tegen een Poolse karateka ging de strijd gelijk op. Hierdoor volgde een verlenging van de wedstrijd. Uiteindelijk kreeg Joyce de winst en bereikte zo de halve finale. Hier stond ze tegen de Spaanse Diana Cantero Perez. Ook nu werden geen punten gescoord en moest een verlening duidelijkheid geven. Het gevecht was fel en hard, maar ook na een tweede verlening was er geen duidelijke winnaar aan te wijzen. Beide karateka's werden gewogen omzo de winst aan de lichtste dame toe te kennen. Dit gaf echter ook geen uitsluitsel. Een 3e verlenging van de partij volgde. Ook nu werden er geen punten gescoord en gingen beide dames gelijk op. Toch moest een winnaar worden aangewezen en de scheidsrechters kozen voor de Spaanse.

Bont en blauw, maar trots op haar prestaties, kon Joyce haar beker in ontvangst nemen.

Andere Nederlandse winnaars waren Sandra van Ham (2e plaats dames -65 kg), Davy Brand (3e plaats heren senioren -70 kg) en Noell Blijd (3e plaats jongens 14/15-jaar -65 kg).