Nieuws en mededelingen

:: EK Kyokushin 2010 in Roemenie23-05-2010

Op zaterdag 22 mei vond in Boekarest het Open EK Kyokushinkaarate plaats. 
Vier Nederlandse karateka's reisden naar Roemenie met bondscoach Eric Constancia. Shihan Thomas ging ook mee om twee van zijn leerlingen te coachen: Victor Teixeira en Alaa-eddine Mhamdi.

Nathalie van Sportcentrum Hollander vocht een goede eerste partij, maar kreeg een wazari (halve punt) tegen.
Ferry van Budokai Vleesenbeek won wel zijn eerste partij, maar de tweede helaas niet. Ook hij was hiermee uitgeschakeld.

Alaa-eddine Mhamdi won zijn eerste partij na verlenging. In de tweede partij kreeg hij van zijn tegenstander een elleboog op zijn neus. Nadat al het bloed gestelpt was, won Aladin alsnog deze partij. In de kwart-finale ontmoette hij een sterke Rus op de mat. Er werden door beide geen punten gescoord, maar de wedstrijd werd op scheidsrechtersbeslissing gewonnen door de Rus, die later in deze poule kampioen zou worden.
Alaa-eddine eindigde zo bij de laatste 8 in de categorie middengewicht. Een mooie prestatie voor zijn eerste EK!

Victor won zijn eerste twee partijen. De derde partij tegen een Roemeen was ook na verlenging onbeslist. Ook op gewicht was er geen winnaar aan te wijzen, waarna er werd gekeken naar het aantal gebroken planken. Victor heeft dit soort beslissingen al diverse malen moeten meemaken, maar dit maal had hij de meeste planken gebroken en zou dus de winnaar zijn. Echter de organisator van het toernooi maakte hiertegen zoveel protest, dat bij uitzondering werd besloten om nogmaals te verlengen. Het publiek reageerde daar heel sportief op en door de hele sporthal werd "Teixeira!" gescandeerd. Victor liet de Roemeen alle hoeken van het veld zien, won deze laatste verlenging glansrijk en kwam daarmee in de finale te staan.
In de finale kwam hij tegen een Rus uit. Victor was door de heftige 3e partij flink vermoeid geraakt. De Rus scoorde met een leverstoot die Victor op de grond deed belanden. Victor won zilver in de categorie lichtgewichten.
Het is bijna gebruikelijk dat Victor met twee bekers van een toernooi komt en ook dit keer is hem dat gelukt. Hij ontving ook nog de prijs voor snelste knockout.

 

« terug