Nieuws en mededelingen

:: Verslag WK Kyokushinkarate in Moskou20-12-2011

Vrijdagochtend vroeg rond 6 uur vertrokken we vanuit Maasland, Maassluis en Vlaardingen richting Schiphol. Hier verzamelde zich de gehele Nederlandse jeugd- selectie van 13 jongens en meiden welke het WK kyokushinkarate gingen vechten in Moskou. Vijf jongens van Sportschool Thomas gingen mee: Robin en Stephen Tousain, Jari Buijnink, Otbert Offerman en Najmeddine Mhamdi. Na een tussenstop in Zürich zijn we rond 19.00 uur geland in Moskou. Tijdverschil, sneeuw en kou!
Met de bus naar het hotel, inschrijven, wachten, wegen, eten en proberen te slapen, want zaterdagochtend begon het toernooi. Wat een dag! Door het vele wachten was het uiteindelijk veel te laat geworden voordat we gingen slapen. Zaterdagochtend vroeg met de bus naar het sportpaleis (Moskou Center of Material Arts) waar om 10.00 uur het toernooi begon. Eerst op de tribune nog rugnummers met naald en draad bevestigen op de pakken. Allerlei technieken welke in Europa niet toegepast mogen worden bij jeugdwedstrijden, waren hier wel toegestaan. Dat was schrikken en aanpassen! Een groot aantal vechters van de selectie zijn in de 1e ronde uitgeschakeld en de rest in de 2e ronde. Dit hadden we niet verwacht van te voren. Over het hele toernooi gezien waren de vele vechters uit Japan en Rusland toch wel de betere en zij stonden dan zondag ook vooral in de finales.

Na de finales zijn we nog met de bus en metro naar het rode plein geweest in de stad en hebben nog wat foto's gemaakt. Dit om onder andere onze sponsors te bedanken welke het voor ons mogelijk hebben gemaakt om aan dit toernooi deel te nemen. Bondscoach Constancia heeft met zijn vele ervaringen heel goede trainingen gegeven en positieve inbreng gehad op de groep, waarvoor we hem ook willen bedanken. Ondanks dat we maandag zonder prijzen terug naar huis zijn gekomen, was het een onvergetelijke ervaring. Komende maanden gaan de jongens verder met trainen en proberen zich te verbeteren. Graag willen we aansluiting vinden bij de wereldtop!

Osu!

Ton Buijnink

« terug