Nieuws en mededelingen

:: Centrale Jeugdtraining in Gouda07-11-2009

Op zaterdag 7 november werd in Gouda de Centrale Jeugdtraining van onze karatebond NKKO gehouden. Deze training is voor karatekinderen van 5 tot en met 12 jaar. Er wordt gezamelijk getraind en 's middags is er voor teams een 5-kamp met karate-onderdelen.
Dit jaar waren de karatekids uit Schiedam en Vlaardingen-Holy uitgenodigd.
Er hadden zich 13 kinderen van onze school aangemeld. Samen met sempai Alaa-Eddine, sempai Bianca en sempai Els en nog zo'n 100 andere karatekids hebben ze er een leuke dag van gemaakt.
In de ochtend was er een grote training in de sporthal. Er werd van alles gedaan. Van buikspieroefeningen tot tikspelletjes. Van kihon-stoten liggend op de buik tot ingewikkelde schopcombinaties met een partner.
Na een lange training hebben we met z'n allen gegeten en konden we even uitrusten.
Na de pauze begon de 5-kamp. Hieraan mochten per team 6 kinderen deelnemen. Van onze school waren dat Akram, Jaimy, Enzo, Quint en Giullietta. Helaas was Nick de avond ervoor ziek geworden en kon hij niet meedoen.
De 5-kampers hadden een aantal weken vooraf geoefend met sempai Alaa-eddine. Ze moesten kata lopen en een stuk kihon doen en ook ippon-kumites. Alles werd beoordeeld door een jury.
Terwijl zij daarmee bezig waren, gingen de jongste kinderen allerlei spannende spelvormen doen. De grotere kinderen kregen een moeilijke tekki-kata aangeleerd. Knap hoor van onze witte banders Xamyra, Wendy, Mansur en Jonathan. Zij zitten pas kort op karate en dan al van die moeilijke dingen leren!
Toen de 5-kampers toe waren aan de gevechten tegen elkaar mocht iedereen komen kijken. Steeds vocht een team tegen een ander team. Hierdoor kon het voorkomen dat er soms ongelijke gevechten voorkwamen. De een groter dan de ander of met een hogere band of jongen tegen meisje. Maar ons team heeft hard haar best gedaan en wisten toch nog een paar punten te scoren.
Uiteindelijk bereikte ons team de 4e plaats. Knap gedaan, hoor!
Aan het eind kreeg iedereen nog een leuk aandenken aan deze dag.

Volgend jaar doen we zeker weer mee. Met voldoende hulp van (hulp)sempais nodigen we dan alle kinderen van onze sportschool uit!

 

« terug