Nieuws en mededelingen

:: Verslag Aikido stage22-04-2013

Zaterdagmiddag, 21 april, organiseerde onze Aikido-groep een stage in de dojo in Vlaardingen. Naast de eigen leerlingen waren ook leerlingen en een sensei uit Ede/Veenendaal uitgenodigd en was er bezoek uit Voorschoten. Onze Aikido-sensei, Wim Schaap, traint zelf wekelijks in Ede. Aan de stage was ook een bezoek aan de samurai-tentoonstelling in het Wereldmuseum in Rotterdam gekoppeld.

Vanwege deze samurai-tentoonstelling is tijdens de stage ook de verbinding gelegd van het Aikido naar het Daito Ryu Aikijujutsu, een oude jujutsu-stijl die stamt uit het samurai-tijdperk en die de basis is geweest voor de ontwikkeling van het moderne Aikido.

De sensei uit Veenendaal, Tony van Versseveld, liet mooie Aikido-variaties zien op de oude technieken die door Wim Schaap werden aangereikt. Er werd met veel inzet en plezier door alle deelnemers getraind.

De tentoonstelling in het wereldmuseum was prachtig en gaf een goede kijk in het leven van de samurai en het Japan van die tijd. Helaas moesten de gasten daarna weer huiswaarts, maar met onze Aikido-groep zijn we nog lekker sushi gaan eten. Vooral de witvis was erg lekker!

 


« terug